top of page

Balatura Consulting

Pretvorite svoj mediteranski objekt u kuću snova

Kupnja stare kamene kuće može biti jako izazovna. Svaka kuća zahtijeva posebnu pažnju i oprezni pristup. Počinje s komunkiacijom s katastarskom uredom i drugim institucijama preko potrage za arhitektom i radnika i svih koji će biti dio avanture. To može biti komplicirano, posebno za strance, jer ne znaju jezik i često nisu prisutni kroz cijelu godinu.

Znači, prije nego uopće započnite najbolje je da planirate i da pitate nekoga koji je prošao cijelu proceduru više puta...

baltura_consulting2.jpeg
IMG_8253.jpg

Dopustite da Vam pomognem

Moja ponuda:

  • Savjetovanje prije kupnje kuće (Kako dugo će rekonstrukcija trajati? Je li uopće moguća? Koji troškovi mogu očekivati? Koje prepreke mogu prepoznati već na početku?

  • Savjetovanje u vezi administracije oko legalizacije kuće

  • Savjetovanje za izradu građevnog plana 

  • Savjetovanje u vezi konzervatorskih pitanja

  • Savjetovanje u vezi specifičnih građevinskih problema

  • Savjetovanje u vezi održive izgradnje

Portfolio

Pretvorite svoju mističnu ruševinu u magičnu kuću

O Gordanu Godecu

Po zanimanju ja sam zapravo novinar i snimatelj dokumentarnih filmova. Proputovao sam svijet snimajući te televizijske dokumentacije. I svaka od njih je bila posebna avantura za sebe.

Već 20 godina, doduše, moja je strast obnoviti stare kuće. U vinodolskoj dolini sam rekonstruirao osam kuća od početka. Nisam ni primjetio kako su mi kuće postale glavni protagonist, kao u mojim filmovima, dok sam pokušao vratiti (izgubljenu) ljepotu i dati im novi sjaj.

Svaka je kuća bila veliko iskustvo, ponekad veliki izazov. Svaki put sam mnogo naučio. I morao sam pronaći rješenja za svaku prepreku koja se pojavila - ali to je što najviše volim.

Upoznat sam sa svakom korakom u procesu počevši s administracijom sve do prave obnove kuće. Morao sam se udubiti u greađevinske tradicije ove regije i naučio sam kako su naši preci imali dobre razloge za svoje graditeljske odluke.

I konačno sam već napravio svaku moguću grešku na koje ćete vi svakako naići, ali sada sam kako ih izbjegavamo.

Rado bih Vam pomogao na Vašem putu do mediteranske kuće snova!

Kontakt

Contact us

bottom of page