O nama

Balatura logo.png

Fantastični hotel umjetnosti, glazbe i inspiracije

 Naš je hotel smješten daleko od gužve jadranskih turističkih centara, u tihoj, mirnoj dolini Vinodola, 6 km od Jadranskog mora, a okružen je kršom i čarobnim šumama.  Tristogodišno obiteljsko imanje, kompleks nekoliko kamenih kuća, restaurirano je i pretvoreno u hotel kategorije "Hotel baština".  Pri izgrađivanju posebno smo obratili pažnju na detalje i posebnosti povijesnih, regionalnih i arhitektonskih potreba takve baštine. 

Imamo književne, glazbene i druge umjetničke događaje kroz cijelu godine. Najave ćete uvijek naći na ovaj adresi  u rubrici "Događaji". 

Možete i sudjelovati na različitim radionicama ili yoga retreatima. 

Pozivamo Vas da  se smjestite u našim pažljivo namještenim sobama i da uživate u vegeterijanskoj (po želji i veganskoj) kuhinji. 

Rado ćemo Vas uputiti na mogućnosti izleta, na ponudu sportskih, kulturnih ili relaksirajućih aktivnosti. Tu smo, Za Vas!

Balatura people

Balatura people

Anne-Kathrin & Gordan Godec, kreativni i organizacijski "dream team" i vlasnici hotela. Kada su razmislili o kreiranju hotela Anne-Kathrin, spisateljica i književna prevoditeljica, sanjala je o nečemu što ima veze "s književnosti", a Gordan je htio raditi "s kamenom, izgradnjom i putnicima". Ispalo je nešto poput "hotela". Drugim riječima: Hotel Balatura.

Balatura people

Nada Vidović nosi titulu "gospodarica Balature". Ona kontrolira sve, radi sve, zna sve. Živi u svakom detalju ovog hotela. Naći će sve, što god tražite, napravit će Vam baš onaj čokoladni kolač koji Vam treba. Budite ljubazni s njom, ona je jako važna.

IMG_0263

Tea Đukić je umjetnica Balaturine kuhinje. Drugi ljudi kuhaju ili pripremaju ručkove. Ona stvara svoja legendarna jela. Mislite da Vam treba takva osoba u vlastitoj kuhinji? Zaboravite! To je kao da nas pitate da li možete dobiti naš krov. Zahvalni smo što ju imamo (kao što su zadovoljne sve životinje koje ostanu žive;)))

Ivanka Juričić

Ivanka Juričić ima vrt u kojemu raste sve što jedemo u Balaturi. Taj je fantastični vrt smješten nekoliko kilometra od nas i u njemu ima sve što nam treba. Mlijeko dobivamo od njezinih koza, jaja od njezinih kokoša. Po Ivanki vidimo da rad s prirodom i životinjama čovjeka čini opuštenim, lijepim i sretnim. U lošim vremenima poželimo da budemo cvijet ili povrće u njezinom vrtu...

Balatura people

Stojan Vidović je profesionalni konobar. Nekad je radio u finim, staromodnim jugoslavenskim hotelima. Danas pokuša tolerirati naš ležerni stil posluživanja, ostaje miran kada tempo raste i pomaže nam kao multitalent u svakakvim problemima. On zna čak i svirati kontrabas u slučaju da je potrebno. Stojan je Vaše društvo u dugim Balaturinim noćima...

Balatura People

Konstantin Haag (ovdje ga vidimo sa starim prijateljem Matošom) student je glumačke akademije u Splitu. U slobodnom vremenu je njegova glavna pozornica naš hotel Balatura. Tamo glumi konobara, čistača kuhinje i animatora turista. I nikad nećete vidjeti boljeg glumca u toj ulozi. Garantirano!

Balatura people

Luka Godec je diektor fotografije i snimanja u Balaturi. On je kronist hotela i, da, ponekad i konobar, čistač i recepcionist. On je naša filmska zvijezda, u svakom smislu te riječi!

Balatura people

Matija Godec je najmlađi i najšarmantniji pomoćnik u hotelu. On će vam dati svaku potrebnu informaciju, animirati će vašu djecu, čak će spasiti ptičicu koja je pala iz gnijezda. Matija je dobra duša hotela Balatura.

Balatura people

Maksim Godec još ne radi u hotelu. Ali ako sudimo po njegovom stylingu, onda će uskoro nastupati u prostorijama hotela. I blistat će tamo kao najveća zvijezda.

Balatura people

Alan Razzak je operni i jazz pjevač i voice trainer u Balaturi. Naučio nas je da je ljudski glas naša najneposrednija poveznica s dušom i svijetom. Spajanje čovjeka s kamenom, kućom i prirodom sa sredstvima glazbe je Alanova profesija. Njegov glas svima u Balaturi daje krila.

Balatura people

Marko Jovanović je glazbeni direktor hotela Balatura. On napuni kuću svojim učenicima i inspirira nas svojom glazbom. Nevjerojatni zvuk njegove usne harmonike prisutan je u svakom kutu hotela, a to je i razlog zašto se svi u Balaturi tako dobro osjećaju.

balatura people

Kristina Juričić and Nikolas Haag Mnogo godina su imali veliki utjecaj na naš hotel. Sad su odselili u daleki svijet. Ali su naravno uvijek u našim srcima. <3

  • member_of_veggie-hotels
  • iescape2
  • Black Facebook Icon
  • bastina